Microsoft Outlook.com
informasjon
oppdatert: 12. januar 2014
"Microsoft Outlook.com
Vi anbefaler våre kunder å bruke e-postkasse hos Microsoft. Det er ikke mulig for norske selskaper å konkurrere med Microsoft hva gjelder stabilitet, ytelse, funksjonalitet og kostnad. Vi anbefaler derfor en Outlook.com eller Office365-konto (betalings tjeneste) hos Microsoft.

Vi tilbyr ikke support og hjelp på Microsoft sin tjeneste utover denne guiden. Gi oss gjerne innspill til forbedringer av disse sidene.

Størrelsen på postkassene skal være uendlig, vedlegg er begrenset til 25MB. En kan bestille opptil 50 postkasser per domene før Microsoft krever betaling. For å lese og skrive e-post brukes Outlook.com eller du kan bruke Outlook, Outlook Express, Thunderbird, Apple Mail samt samt mobile plattformer som Android, iPhone, BlackBerry, WindowsMobile. Når du bruker Outlook.com vil du se litt reklame på siden.

En Microft Outlook-konto gir deg også tilgang til andre nyttige tjenester som møtekalender og online office-pakkke (der dokumentene skrives og lagres på nettet) med mer.

I Microsoft Custom-Domain-kontoen kan du registrer e-postadresser på ditt domenenavn, altså opprette Microsoft Outlook.com-kontoer. For opprette en Microsoft Custom-Domain-konto må du ført opprette en "Microsoft konto".

Hvordan opprette Microsoft konto.
Hvordan opprette Microsoft Custom Domains-konto.
Hvordan sette opp riktige record i DNS.
Hvordan opprette Microsoft Outlook.com-konto
Hvordan sette opp Thunderbird e-postklienter
Linker til bruksanvisninger for bruk av Outlook.com

Hvordan opprette Microsoft konto
1) Gå til siden https://login.live.com og trykk på "Registrer deg nå".

2) Trykk på linken "Eller bruk favoritt e-postadressen din".

3) Fyll ut alle feltene. Tekstkoden som skal gjentas helt nederst på siden skille mellom store og små bokstaver.

4) Microsoft sende deg umiddelbart en melding til oppgitt e-postadresse med en link. I denne e-postmeldingen må du trykke på "Bekrefte din@e-postadresse.no". Microsoft kontoen er nå åpnet.

 

Hvordan opprette Microsoft Custom-Domain-konto
5) Gå til siden https://domains.live.com og trykk på "Kom i gang".

6) Skriv inn domenet du ønker opprette e-postadresser på. Kryss av for "Konfigurer Outlook.com for domenet". Trykk på "Forsett".

7) Kryss av for "Logg på med eksisterende Microsoft-konto". Trykk på "Forsett".

8) Logg på med Microsoft kontoen opprettet under punkt 1-4 over. Trykk på "Logg på".

9) Gjenta sikkerhetskoden. Sikkerhetskoden skiller på store og små bekstaver. Trykk derette på "Jeg godtar".

10) Her finner en informasjon om hvilke record som skal legges inn i DNS. Det må legges inn en MX-record i DNS. Nedre del av websiden er vist i neste bilde.

11) Videre bør det legget inn en TXT-record og SRV-record. Neste kapitell forklarer hvordan DNS-recordene kan legges inn i våre navnjenere, se Hvordan sette opp riktige record i DNS

12) 3 timer etter en har lagt inn nye DNS-record på registrar.no kan en trykke på ""Oppdater".

13) Har du lagt inn korrekte record i DNS og DNS har blitt oppdatert vil Microsoft bekrefte dette.

 

Hvordan sette opp riktige records i DNS
14) Logg inn på "Domenekonto", link nede i venstre marg på http://registrar.no. Etter innlogging vil du finne DNS-skjemaer for dine domener når du trykker på boken "DNS" i venstre marg. Skjemaene gir deg mulighet til å legge inn DNS-recorder. 15) Følgende MX-, SRV- og TXT-record skal legges inn. SRV- og TXT-recordene skal være helt identisk recordene nedenfor, men MX-recorden vil ha unik "label" til venstre for pamx1.hotmail.com som identifiserer domenet. Det er kun MX-recorden som er påkrevet.

RDATA- og subdomain-verdiene nedenfor kan markeres, kopieres og limes inn i dine DNS-record. Etter innleggelse fjerner du eventuelt andre MX-recorder i oppsettet.

DNS tjenester
websport.no
Resource record i DNS:
subdomene domene type RDATA  
  keydrill.no MX 1 3jl323kj323li834239j23hh.pamx1.hotmail.com
_sipfederationtls._tcp keydrill.no SRV 10 2 5061 federation.messenger.msn.com
  keydrill.no TXT "v=spf1 include:_spf.hotmail.com ~all"
PS: Husk doble anførselstegn rundt RDATA-verdier i TXT-record.
PS: Det kan ta opptil 3 timer før våre navntjenerene er oppdatert med endringene. Altså du må vente opptil 3 timer før Microsoft kan verifisere at du eier domenet.

Her følger en kort forklaring på misjonen til de ulike recordene. Vi starter med MX-recorden. Når du sender e-post vil din e-postklient levere all e-post til utgående e-postserver. Utgående e-postserver spør en navnetjener om MX-recordene til domenenavnet i mottagers e-postadress. Domenenavnet er selvsagt navnet til høyere for alfakrøllen. Navntjeneren kan svare med et eller flere ip-nummer. Ip-nummer som identifiser e-postserverene til mottakeren. For at e-post skal kommer fram til din Microsoft Outlook-konto må ditt domenets MX-record's peke til Microsoft sine e-postserver (hotmail.com).

For at ikke andre skal kunne opprette en Microsoft Custom-Domain-konto på ditt domene har Microsoft lagt til en verifikasjonslabel i MX-recorden. Detter er labelen til venstre for "pamx1.hotmail.com".

TXT-recorden (RDATA = "v=spf1...) begrenser muligheten spammere har til å sende e-post med din avsenderadresse.

Hvordan opprette Microsoft Outlook.com-kontoer
Etter at domenet er aktivisert i Customer-Domain kontoen, se pkt 12 og 13 over, kan en opprette Outlook.com kontoer. Dette betyr å opprette e-postkasser (e-postadresser) på domenet. Etter innlogging på

16) Gå til siden https://domains.live.com og trykk på "Login på".

17) Logg inn med e-postadressen og passord som ble oppgitt i pkt 3 og 8 over. Trykk på "Logg på".

18) Trykk på domenenavnet en ønsker legge til e-postadresse på (opprette Microsoft Outlook-konto på).

19) Trykk på "Medlemskontoer" i venstre marg. Trykk deretter på "Legg til"

20) Fyll ut "Kontonavn". Dette er navnet til venstre for alfa-krøllen i e-postadressen. I tilfelle blir det opprettet e-postadressen "firmapost@keydrill.no". "Navnet" er avsender navnet som er synlig i de fleste e-postklienter.

21) Vellykket opprettelse av firmapost@keydrill.no som ny Microsoft Outlook.com konto.

Innlogging på Outlook.com og bekreftelse av denne kontoen
22) For å logge inn på Outlook.com-konto gå til siden outlook.com og trykk på "Login på".

22) Microsoft ønsker ytterlige opplysninger om brukeren. Her må en også endre passord.

23) Deretter må en logg inn med nytt passord.

24) Bekrefte sikkehetskode på nytt.

25) En får så tilbud om å se en introvideo som en eventuelt kan skippe å komme rett til selve innboksen i Outlook.com. Ny e-post kan opprettes ved å trykke på "Ny". For å bytte til kalender eller Skydrive trykker en på pilen som peker nedeover.

26) For endre oppsett av Outlook.com må en ofte skrive inn en bekreftelsekode sendt til en alternativ e-postadresse. En kan først som sist legge inn denne alternative e-postadressen. Trykk på din navnet ditt oppe i høyre hjørne og velg "Kontoinstillinger".

27) En må bekrefte med passord at en har tilgang

28) Velg "Oversikt" og "Rediger sikkerhetsinformasjon". Denne siden krever beskyttelsespassord. Siden det ikke er angitt vil en komme til "wizzard" innlegging av e-postadressen.

29) Velg "Alternativ e-postadresse", skriv en annen eksisterende e-postadressen du har tilgang til, trykk på "Neste".

30) Du vil umiddelbart motta en melding fra Microsoft på den alternative e-postadressen.

31) Skriv inn sikkerhetskoden og trykk "Neste"

32) Etter sikkerhetsoppgraderingen må en logge inn på nytt.

33) Den alternative e-postadressen er nå tilordnet kontoen. I utgangspunktet ønsket vi tilgang til siden for å "Endre sikkerhetsinformasjon". Nå vil blir bedt om oppgi registert alternativ e-postadresse og bekreftelse kode blir deretter sendt til denne adressen. I dette tilfelle gir koden adgang til "Endre sikkerhetsinformasjon". Mange andre sider krever tilsvarende verifikasjon av deg.

Hvordan sette opp Thunderbird e-postklient
Webmailen i Outlook.com er meget bra. Prinsippet i Outlook.com er at e-post og dokumenter lagres hos oss Microsoft ("i skyen"). Har du mange e-postkasser og/eller jobber offline (ikke pålogget Internett) bør/må du bruke en annen e-postklient i tillegg. Google Apps konto støtter bruk av de fleste vanlige e-postklienter som Outlook, Thunderbird, Microsoft Live Mail, Mac Mail samt mange mobile platformer. Ved bruk at annen e-postklient er viktig å merke seg at det er to måter hente posten på i fra Outlook.com postkassen. Den ene er å hente og slette innholdet i postkassen. Den andre er å hente en kopi av de nye meldingen i postkassen (synkronisere). Vi anbefaler at du henter en kopi av e-posten fra Outlook.com kontoen. Kommunikasjonstandarden for dette heter IMAP. Dermed vil de samme meldingene og mappene være tilgjengelig både på webmailen til Outlook.com og din lokale e-postklient.

1) For &arign; opprette ny e-postkonto i Thunderbird velgdu du "Fil" and "Ny" og "Lag en ny e-postkonto..."

2) Trykk på "Hopp over og bruk ekisterende adresse".

3) Fyll ditt navn, e-postadresse og passord til Outlook.com kontoen du ønsker å hente e-post fra. Trykk på "Forsett".

4) Trykk deretter på "Manuelle innstillinger".

5) Sette "Innkommende" til "IMAP". Oppdater tjenernavn likt bilde nedenfor. Til slutt trykk "Test på nytt".

6) Trykk til slutt på ferdig.

Linker til bruksanvisninger for bruk av Outlook.com< /a>
http://windows.microsoft.com/nb-no/windows/outlook/basics