WiX.com
informasjon
oppdatert: 12. april 2014
WiX.com
Det er utrolig lett å sette opp fine websider på WiX.com. Perfekt tjeneste for alle mindre bedrifter som ønsker å presentere seg på nettet. Enklere kan det nesten ikke bli.
  1. Hvordan bestille WiX.com webhotell
  2. Hvordan sette opp dine hjemmesider
  3. Hvordan lagre og publisere
  4. Hvordan bruke ditt domene
  5. Hvordan hente lovlige gratis bilder fra nettet

 

Hvordan bestille WiX.com
1) Gå til Wix.com og trykk på "Sign In".

2) Fyll inn e-postadresse, passord og trykk "GO".

3) Fyll inn e-postadresse og passord en gang til og trykk "SIGN UP". Du har dermed opprettet en konto hos WiX.com

 

Hvordan sette opp dine hjemmesider
1) Etter opprettelse av konto blir du ledet rett inn i oppsettet av hjemmesiden. Først må du velge en mal. Her det viktig at velger som er tilpasset det du skal presentere. I eksemplet nedenfor skal vi sett opp hjemmesider for handyman.no. Dette er liten håndverker bedrift. Vi velger derfor "Business & Service" og huker av for et par aktuelle alternativer i undermenyen.

2) WiX.com presenterer for deg et godt utvalg maler du kan velge mellom. I dette tilfelle er valget opplaget. De har en mal som heter "Handyman". Trykk "Edit" på malen for å tilpasse siden.

3) WiX.com tilbyr det en liten omvisning for å gjøre deg kjent med deres produkt. Vi anbefaler at du i det minste ser på: "Get to know the editor".

4) Etter WiX-kursingen er det tid for praktises. Trykk på, det elementet du ønsker å endre. Det vil dukke opp en meny over mulige valg du kan gjøre på elementet. Her velger vi "Edit text".

5) Vi legger på ".no" i firmanavnet.

6) Elementer kan enkelt flyttes rundt på siden ved hjelp av dragging (trykk og hold museknappen nede samtidig som du flytter musen). Nedenfor trykker vi på slagordet under firmanavnet og "dragger" det dit vi ønsker det.

7) Elementer fjernes ved selektere det (trykk og slipp musen) og deretter trykk på delete på tasturet. Alternativt trykk på søplekasse ikonet i pop-menyen.

8) Elementer kan ligge oppå hverandre så det kan være litt vanskelig å få tak det bakenforliggende. I eksemplet nedenfor ligger ett tekstelement oppå en rød firkant. En må muligens flytte teksten litt til side for å få tak i det bakforliggende elementet.

9) Under "Page" knappen vil en finne en liste over alle sider denne malen inneholder. Det er enkelt å legge til og fjerne sider. I eksemplet nedenfor har vi skifte navn på en side til "TJENESTER". Husk å trykk "DONE". Det er heldigvis ikke mange steder i WiX en tregn er huske på trykke "DONE", "OK" eller lignende.

10) I eksemplet nedenfor endrer vi på siden som opprinnelig het "CONTACT". Denne siden har et skjema der interessenter/kunder kan sende e-post til firmaet. Vi endrer her forklaringsteksten til feltene. Det har ingen tekniske implikasjoner hvilken tekst du tilordner feltene. Om du skrive e-post adresse i øverste feltet vil skjemaet fungere like bra.

11) Her har feltene fått ny ledertekst.

12) Vi går til siden "Om oss".

13) Ved klikk på bilde kan en valge "Change image".

14) Ved "Change image" blir en sendt til mediateket. Mediateket er lokalt lager av bilder. Bilder du lastet opp i WiX. Her kan du selektere (trykke på) bildet du ønsker bruke.

15) Nye bilder kan enkelt laste inn i mediateket. Bilder dragges fra din PC over til mediateket. Etter overføring må bildet selekteres og en må avslutte med trykk på "Change image". Bildet er blitt byttet. Det er ikke alt lett finne ønsket bildet. Derfor er det i siste kapittel på denne siden noen tips om hvor du kan skaffe deg gratis bilder, se Hvordan hente lovlige gratis bilder fra nettet.

 

Hvordan lagre og publisere
1) Det er alltid lurt å lager endringer reglmessig. I menyen på toplinjen finner du knappen "Save".

2) For å presentere resultet du har "savet" på Internett må trykke på "Publish".

3) I dialog-vinduet som dukker opp, blir du oppfordret til å legge inn SEO informasjon.

4) Search Engien Optimization informasjonen gjør det enklere for Google og andre søkemotorere å finne sidene din.

5) Etter at du har lagt til SEO-informasjon kan du igjen trykke på "Publish"-knappen og denne gangen også trykke "Publish" i dialogboksen.

6) Sidene er publisert og du kan trykke "OK".

7) Etter litt tekstelige endringer ble siden seende ut som følger. For at dette skal bli en representativ sider for ditt firma bør følgende tre punkter rettes.

  • Nettadressen gir et lite profesjonelt inntrykk. Dette problemet blir rette på i neste kapittel.
  • For det andre må man gjøre ytterliger layoutmessige endringer på malen, slik andre bedrifter som bruker samme mal ikke har lik hjemmeside som deg.
  • Den tredje faktoren er reklamen fra WiX.com. Du få ikke fjernet denne reklamen uten å oppgradere.

     

Hvordan lagre og publisere
Det er enkelt å skjule WiX adressen til websiden med tjenesten "Viderekobling" av weboppslag til registrar.no (tjenesten er gratis)

1) Webadressen til dine WiX-sider finner du ved å trykke på "Settings"-knappen i venstre marg.

2) Logg inn på "Domenekonto", link nede i venstre marg på http://registrar.no. Etter innlogging vil boken "Web" under tilleggstjenester i venstre marg innholde skjemaer for dine domener. I dette skjemaet velger du tjenestetype "Viderekobling". Skriv inn WiX-adressen i feltet "Viderekobling til web-adresse". Husk å kryss av for "Skjult viderekobling". Trykk "Bestill"

3) Fyll ut en identisk lik viderekobling-record som over med "www" i "Underdomene"-feltet.

4) Du skal dermed har lagt inn to viderekoblingsrecord. Det tar 10-15 minutter før oppsettet tar effekt hvis våre navntjenere stod å pekte på default verdier for domenet.

 

Hvordan hente lovlige gratis bilder fra nettet

Alle bilder på nettet er i utgangspunktet opphavsrett beskyttet. Pixabay.com er en tjeneste der nettbrukere utveksler gratis bilder. Alle medlemmer kan laste ned bildene gratis. For å slippe annonse på pixabay.com siden må laste opp 10 bilder.

1) Gå til pixabay.com. Trykk på "Meld deg på".

2) Har en Microsoft.com-konto (det anbefaler vi, se beskrivelsen under Gratis E-post), Facebook eller Google-konto kan du trykke på tilhørende ikon og logge inn med tilhørende brukernavn og passord.

3) Scroll helt til bunnen av siden. Bunnlinjen inneholde menyen "Gratis bilder". Mange av bildene i kategorien "Gratis vektorbilder" er i formatet .svg. Detter formatet støttes ikke WiX.com. Vær også oppmerksom på at det er annonser for bilder som krever betaling på sidene.

Trenger du gratis programmer for billedbehandling finner informasjon og linker til dette på FreeWare.no.