E-post tjenester
informasjon
oppdatert: 19. mars 2014
E-post tjeneste
Vi anbefaler deg å bruk gratis tjenesten Outlook.com (tidligere Hotmail). Mail tjenesten eies/driftes av Microsoft. Det er ikke mulig for norske e-posttilbydere å konkurrere med Microsoft hva gjelder stabil, funksjonalitet og kostnad. Du finner mer informasjon om "Outlook.com" her. Du kan selvsagt bruke domenenavnet ditt i e-postadressen.

Microsoft Office365 er en betalbar tjenste med enda bedre ytelser og flere funksjoner. En annen meget bra e-postjeneste er Google Apps. Den finnes dessverre ikke lenger i noen gratis versjon. Du finner mer informasjon om "Google Apps" her.

Vi tilbyr e-posttjeneste i samarbeid med NetClient. Tjensten er bra og rimelig, se prislisten. Dette er en helt norsk tjeneste. Både mailservere og webmailøsningen er skrevet av norske programmerere. Etter innlogging, på domenekonto, på registrar.no, kan du enkelt bestille e-postkasser via skjemaer du finner i denne boken.

En populær tjenste hos oss er viderekobling av e-post. Du kan videresende e-post til eksisterende postkasser du har hos Telenor, Gmail, Hotmail etc. Dette er en gratistjenste.

Tjenestene over kan ikke kombineres. Hvis du har e-postkasser for ditt domene hos Outlook.com vil viderkoblinger du har bestilt hos oss ikke fungere for samme domenet.

 

Postkasse hos oss
E-postkassen har etterhvert blitt mer en kun ett brevarkiv på nettet. Våre postkasser inneholder nå kalender og lagringsplass for filer. Fordelen med at e-post, kalendere og filer lagres i nettet er at de er tilgjengelig overfalt hvor du befinner deg via mobiltelefoner, padder, datamaskiner etc. Du kan lese og sende e-post via en bra webmail-tjeneste, se http://webmail.registrar.no. Hvis du har mange e-postkontoer eller har mye korrespondanse bør egen e-postklient benyttes (mer enn 20-30 brev som skal sendes daglig). Alle vanlige e-postklienter kan enkelt settes opp slik en får en lokal kopi av e-postarkivet. Innholdet i lokal e-postklient og postkassen på nettet synkroniseres automatisk.

For brukerveiledning til våre e-postkasser og for korrekt oppsett av e-postklienter, se boken E-post i boken Dokumentasjon .

 

Viderkobling hos oss
All e-post, som vi mener ikke er spam, videresendes til oppgitt postkasse. Viderekobling av e-post kan sammenlignes med viderekobling av telefonen. E-postadressene kobler du til din eksisterende e-postkasse på jobben, hos frisurf.no, hotmail.com eller postkasse hos registrar.no etc. Hver natt sender vi ut en liste over spam som er stoppet med mulighet for ettersending av meldingene.